Proactol LTD

понеделник, 21 януари 2008 г.

Том Круз шокира света


Видеозапис с холивудската звезда Том Круз шокира света. От него става ясно, че Том Круз не е само редови член на сектата на Сциентолозите, но играе и важна роля в нейната йерахия.
Видеозаписът беше разпространен в интернет, въпреки опите на сектата да го отстрани от мрежата.
Записът е правен преди четири години, а в интернет го предава анонимен източник. Германски историк откри прилики между Том Круз и хитлеровия министър на пропагандата Йозеф Гьобелс.
Повече от милион пъти е посещавана интернет-страницата със скандалния запис на Том Круз. Една привилегия е за мен да бъда сциентолог, заявява холивудската звезда във видеото и продължава, че това е нещо, което трябва да заслужиш. По неговите думи един сциентолог има възможност да създава нови реалности и подобрява света.
Членовете на сектата според Круз са "владетели на духа" и "път към щастието". Особено смущаващ е моментът, в който звездата от сцената на едно голямо сциентоложко мероприятие се обръща към залата с думите: "Трябва ли да почистим света?". Множеството отговаря с фанатично и ентусиазирано "да".
При вида на тази сцена германски историк направи аналогия с реч на Гьобелс, министър на пропагандата при Хитлер. Във въпросната реч Гьобелс също се обръща към зрителите –"искате ли тотална война", което от масите също е прието с възхитено "да".
Специалисти по сектите във Федералната република се опасяват, че филмът, който Том Круз засне миналата година за живота на един от големите германски герои Клаус граф фон Щауфенберг, който прави опит за атентат срещу Хитлер на 20 юли 1944 г., има за цел да събуди симпатии към сциентолозите.
Преди и по време на снимките в Германия се водиха разгорещени дискусии за това дали Том Круз заслужва да пресъздаде Щауфенберг.