Proactol LTD

вторник, 15 януари 2008 г.

Бербатов си хареса яхта като на агент 007


Футболист номер 1 на България Димитър Бербатов дълго смятал колко гола трябва да вкара, за да се сдобие с най-новия модел Yacht 34M. Той е от любимата на Джеймс Бонд марка Sunseeker. Капитанът на националите посетил в Лондон едно от най-големите "боутс шоута" (в превод - изложения на лодки) в света, което се провежда по това време пише "Стандарт".

Разходката Бербо предприел в неделя - ден след загубата на Тотнъм от Челси. За да се разтуши, Бербатов броил 15 паунда за вход на изложението, което се шири в център "Ексъл" на брега на Темза. В компанията на агента си Емил Данчев той се разходил, за да види луксозните лодки, но се забил на щанда на Sunseeker, където е и българският представител LZ яхтинг.

Митко професионално застанал зад щурвала и разпитвал подробно за модела Портофино 47, който струва 700 000 евро. Но очите му останали в най-новия й супермодел Yacht 34М. Той е първият произведен в света и промоцията се прави на сегашното лондонско изложение.

Цената му е рекордна - 12 милиона евро. Най-вероятно морското бижу ще се сдобие със собственик още на това "боут шоу", категоричен е шефът на "LZ яхтинг" Лъчезар Братоев. Той припомни, че на миналогодишното изложение в Лондон Еди Джордан е купил тогавашния промоционален модел Yacht 37М.

Ако се спазва традицията във Формула 1, сега е ред на Шумахер да брои суперцената за Yacht 34, смятат в бранша. От суперяхтата лъха само лукс. Тя създава комфорт за десет човека, има 8 каюти, от които 4 ВИП-а. Двигателят й е до 4800 конски сили и развива скорост 25 морски възли.