Proactol LTD

петък, 4 януари 2008 г.

Най-старата професия, по-стара отколкото си мислим?


Проведено наскоро изследване от азиатски учен сред живеещите в дивата природа макаци в Индонезия води до изключително любопитни и многозначителни заключения за "пазара на секс" при приматите.

Психологът Тенга Майкъл Гъмърт от Техническия университет в Сингапур в продължение на 20 месеца наблюдавал петдесетина дългоопашати макаци и е установил, че женските правят секс средно по 1,5 пъти на час.

Когато мъжкият екземпляр е обърнал малко повече внимание на женските и ги е попощил честотата скача до 3,5 пъти на час. Три и половина пъти на час, макаците не си поплюват!!

Преди да задоволи сексуалното си желание, мъжкият макак трябва да положи известен труд. Той работи по-усилено, когато около него има по-малко женски. Пощенето преди секс му отнема средно около 16 минути, ако женските наоколо са по-малко от мъжките и само 8 минути когато предлагането надвишава търсенето.

При досегашните наблюдения не е бил установен този т.нар. "биологичен пазар", но те са провеждани в зоопаркове, а не в дивата природа, изтъква Гъмърт.

Ронал Ное от университета в Страсбург е един от авторите на теорията за "биологичния пазар" според когото и сред хората в наши дни се открива подобно своеобразно заплащане за сексуални услуги.

Човешкото общество изобилства от случаи на стари богати мъже, които получават благосклонността на привлекателни млади жени, твърди човекът на науката. Факт, за чието установяване на нас не ни трябваше научна степен...