Proactol LTD

вторник, 18 декември 2007 г.

Живко Чакрачиев нападнал Тони Шаварш, който отразявал сватбата му с водещата на "Искрено и лично"


Петият мъж на Миглена Ангелова - Живко Чакрачиев, който е и председател на Националната браншова камара "Охранители и детективи", нападнал фотографа Тони Шаварш, който отразявал сватбата му с водещата на "Искрено и лично".
Колегата ни пострада тежко, защото се опита да си върне откраднатия преди това фотоапарат на стойност десетки хиляди левове, който му беше отнет от Чакрачиев, се казва в съобщение на главния редактор на вестник "Експрес" Данка Василева.
Тя пояснява, че инцидентът е станал на излизане от църквата "Св. 40 мъченици" във Велико Търново, където младженците били снимани от фотографа. Като си свършил работата, той се прибрал в служебния автомобил, на веднага след това женихът отворил вратата на колата, избълскал Шаварш и взел фотоапарата му.
Тони Шаварш догонил младоженеца и се опитал да си върне техниката, на Чакракчиев го изблъскал за пореден път, а секунди по-късно върху фотожурналистът се нахвърлила и охраната на сватбарите.
Шаварш е с рана на главата, а фотоапаратът, собственост на Експрес", е отпътувал заедно с Чакракчиев", уточнява Василева. Потърпевшият е подал жалба в полицията и е отишъл да получи първа медицинска помощ в местна поликлиника. Това е втори подобен инцидент срещу фоторепортер на вестника. В началото на лятото в София пострада фоторепортерът Емил Иванов.

"Това е пълна клевета - първо, аз никога не ходя с охрана, второ не съм пребивал когото и да е и трето не съм никакъв председател на Националната браншова камара "Охранители и детективи". Аз съм просто един младоженец", каза пред БГНЕС Живко Чакракчиев. Той заявил, че семейството ще си търси правата в съда.

Ангелова от своя страна съобщи, че днес те са помолили журналистите да не снимат, защото са продали правата си на компания, с която имат финансови ангажименти и искат да бъдат коректни към нея.

"Не може в една държава за едни журналисти да има права, а за други да няма", каза още Ангелова и подчерта, че те на са посягали на никого.