Proactol LTD

неделя, 16 март 2008 г.

Иван Ангелов от Music Idol отново скандализира журито, този път със слабото си представяне

Иван Ангелов отново скандализира журито в Music Idol, този път със слабото си представяне
"Всички пеят прекалено пренавито. Разбирам това, но трябва да се опитате да се освободите от тази настройка."

Такъв съвет отправи председателят на журито Вили Казасян към 14-те момчета и момичета, които продължават да се конкурират за зрителския вот до елиминациите в понеделник.

В четвъртия малък концерт първи на подиума излезе рокаджията Тома с блус класиката отпреди 50 години Walking By Myself, популярна у нас от версията на топкитариста Гари Мур.

Дамян отново заложи на българска естрада - Светът е за двама, записана от Орлин Горанов през 1980 г. по музика на Мария Нейкова.

Денислав този път се беше спрял на един от първите самостоятелни хитове на Роби Уилямс - Let Me Entertain You, но дамите от журито бяха на мнение, че гласът му е лиричен за тази песен.

Българска песен пя и Стоян - Синева, една от най-красивите рокбалади от средата на 70-те, по текст на Павел Матев, записвана в по-ново време от Георги Христов.

Историците на попмузиката твърдят, че заради нейното изпълнение младият Васил Найденов се сдобил за кратко с прозвището Васко Синевата.

Лазар се представи с баладата I Surrender, позната от репертоара на Селин Дион, и получи насърчителни думи от журито.

Ивайло и този път заложи на класическо парче, но от ранните години на рокендрола - Great Balls Of Fire (1957 г.), познато в интерпретацията на Джери Лий Луис, който гостува преди време с концерт в НДК.

Италианската Se bastasse una canzone от репертоара на Ерос Рамацоти (1990 г.) беше изборът на Иван, който отново излезе на подиума последен и за пореден път си навлече упреци от четиримата съдии, че съзнателно си пречи.

Люси Дяковска беше категорична, че изявата му тази вечер е била най-слабата като пеене и го предупреди, че ако изборът на елиминирания зависеше от журито, той е щял да си тръгне от шоуто.

Ужасно беше, не ми хареса, допълни Есил Дюран (вж. видео).

Ако се съди по реакциите на почитателите му във форума обаче, има вероятност тези оценки да имат обратен ефект и айтослията да се превърне в българския Санджая*...

В неговия онлайн фенклуб вече съчиняват за него стихотворения и дори цели оди - като това:

Каквото и да говорите,
не може да го оспорите -
Иван Ангелов е звездата,
той е на всяка жена мечтата,
джентълмена с бялата роза,
дошъл да ви даде смях в нова доза...

За финал на вечерта прозвуча хитът на Джако Bad, изпят и изтанцуван от специалния гост - сладкаря Трифон, който на варненския кастинг се самопровъзгласи за "Майкъл Джаксън на кроасаните".

Той имаше възможност да изпълни откъс и от друга песен на своя идол - баладата Earth Song.

Сред публиката в залата беше и Саня Армутлиева от Вирджиния рекърдс, официалният лицензиант на Юнивърсъл мюзик за България, който осигурява договор за победителя.

* Санджая Малакар - участник в американския "Айдъл" миналата година, който беше критикуван от журито, но подкрепян от зрителите.

Превърна се в медийна звезда и беше обявен за риалити личност на сезона, но влезе и в някои антикласации.