Proactol LTD

неделя, 23 март 2008 г.

Командос стана засукана мацка


Гледайки тесните джинси, опънати по тялото, ботушките до коленете и малкото потниче, под което се разкрива съразмерен женски бюст, човек малко трудно може да си представи през какви перипетии е трябвало да премине младата жена, за да стане точно това, което е ....жена“.

Така започва статията в британския вестник „Blackpool Gazette“ за шотландския десантчик Йън Хамилтън, който си направи операция за смяна на пола.

По този начин, младият Йън (участвал в мисиите в Босна, Ирак и Афганистан) стана първият командос от въоръжените сили на Великобритания, който съзнателно реши да се превърне в жена.

„Взимането на едно подобно решение не беше никак лесно“, разказва Хамилтън.

„Аз израснах в малко селце в Североизточна Шотландия и моят баща не се радваше много, когато се държах по-женствено. Той ме възпитаваше доста строго и всячески ми даваше да разбера, че само един мачо може да се счита за истински мъж“.

„Ето как станах военен, но след това преживях емоционален срив“, допълва Хамилтън.

Колегите на Хамилтън се отнесли крайно негативно към решението му да смени пола си и скоро той бил уволнен от редовете на кралските въоръжени сили. Родителите на десантчика се отказали от своя син и прекъснали с него всякакви отношения.

Освен това, през 2006 г., Хамилтън се развел със своята съпруга.