Proactol LTD

събота, 2 февруари 2008 г.

Саркози и Карла Бруни се ожениха


Френският президент Никола Саркози и приятелката му Карла Бруни се ожениха на церемония в Елисейския дворец , съобщи радио Ер Те Ел, като се позовава на очевидци, предадоха световните агенции.

Церемонията, която се е състояла тази сутрин, е била ръководена от кмета на Осми район на Париж Франсоа Льобел.

Ожених двама избиратели от Осми район, които живеят на ул. Фобур Сен-т-Оноре (адреса на Елисейския дворец), каза Лебел пред радио "Европа 1".

За първи път в историята на Републиката президент се жени, докато заема поста. За първи път и държавен глава се жени в Елисейския дворец, обърна внимание Льобел.

По думите на кмета последният държавен глава, който се жени, докато е на власт, е Наполеон III, а преди него Наполеон I.

Агенция "Франс прес" отбелязва, че Саркози бе първият разведен обитател на Елисейския дворец - той има зад гърба си един развод, преди да се ожени за Сесилия, и е първият държавен глава, който се развежда по време на мандата си.

Саркози се жени за първи път през 1982 г. за Мари-Доминик Кюлиоли, от която има двама синове - Пиер и Жан. От втората си съпруга Сесилия, с която сключва брак през 1996 г., има един син - Луи.

Бракосъчетанието се е провело в най-тесен кръг. На церемонията са присъствали двайсетина души - членове на семействата и няколко приятели.

Свидетелите на брака са били някогашният сътрудник на бившия френски премиер Едуар Баладюр и понастоящем високопоставен служител на компанията за луксозни стоки Ел Ве Ем Аш Никола Базир - за Никола Саркози, и директорката на отдел "Връзки с обществеността" на модна къща "Прада" за Франция Матилд Агостинели - за Карла Бруни.

53-годишният Саркози се разведе през октомври миналата година със съпругата си Сесилия след 11-годишен брак.

Той бе засечен за първи път в компанията на 40-годишната италианка Карла Бруни - певица и бивша манекенка, в средата на декември в парижкия увеселителен парк "Евродисни".

След това двамата посетиха заедно Египет и Йордания. Оттогава във френските медии постоянно се появяваха слухове, че Саркози и Бруни ще се оженят.

Италиански и френски всекидневници обаче писаха преди два дни, че приятелката на френския президент вече не гори от ентусиазъм да се ожени за него, защото се колебае между брака и кариерата, и се страхува, че ще загуби независимостта си като първа дама на Франция.


Източник: www.netinfo.bg