Proactol LTD

четвъртък, 22 май 2008 г.

Изчезна шефът на Литекс


Президентът на носителя на Купата на България ПФК "Литекс" Ангел Бончев е в неизвестност от снощи, а сигналът за изчезването му е подаден от близките на боса на "оранжевите".

От "Литекс" все още нямат информации какво се е случило с Бончев, но се надяват да е жив и здрав.

Бившият треньор на отбора Ферарио Спасов каза, че никой в града не знае какво се е случило с Ангел Бончев.

За последно Бончев е бил в Ловеч в събота за мача на Литекс с Черноморец и за празненството по случай спечелването на купата на България.

Президентът на "оранжевите" се прибирал снощи със своето семейство в квартал "Дървеница" и останал пред блока да паркира семейния автомобил.

Той се забавил и когато след минути близките му го потърсили пред блока, намерили само заключената кола.

"Новината ми дойде като гръм от ясно небе. Нямам никакви информации. Със сигурност вие знаете повече от мен в този момент. Дано г-н Ангел Бончев е жив и здрав. По-късно ще излезем с официално становище", каза Александър Гигов говорител на "Литекс".

Според информационната система "ДАКСИ" Бончев е съдружник с Ненад Миленкович в дружеството ЛИТЕКС ПАРК за търговия на едро, където държи 90% от дяловете.

Миленкович нашумя през лятото на 2007 г. след стрелба в "Белите брези", в която беше замесен т. нар. Земунски клан - най-голямата сръбска престъпна групировка.

Според Интерпол - Миленкович е издирван като заподозрян за над 20 поръчкови убийства.

Българските криминалисти смятат, че той е имал връзки с убития преди години в София Милчо Бонев - Бай Миле.

Справка в търговските регистри на АПИС показва, че Ангел Бончев е президент на Сдружение “Клуб по борба Славия-Литекс", председател на Сдружение “Спортен Мото клуб - Литекс Мотоспорт".

Ангел Бончев е роден на 24 март 1961 г. Той е бивш състезател по борба на ЦСКА (до 82 кг). Семеен, има две деца.

Това е втори подобен случай на отвличане в българския футбол, след като синът на президента на ПФК Славия - Венци Стефанов беше отвлечен на 7 ноември 2005 година посред бял ден пред собственото му кафене до блок 113 край хотел “Плиска” в София.