Proactol LTD

сряда, 19 март 2008 г.

Милан взима Бербатов през лятото


Италианският гранд Милан ще се опита да привлече Димитър Бербатов през лятото, твърди "Кориере дело Спорт". Според изданието "росонерите" ще предложат 25 милиона евро плюс защитника Дарио Шимич.

Приоритет за "росонерите" през летния трансферен прозорец ще бъде закупуването на централен нападател от висока класа, какъвто е Бербатов. Роналдо ще се завърне в игра най-рано в началото на другата година, Алберто Джилардино вероятно ще бъде продаден, а Филипо Индзаги е на 35 години. Единственият обещаващ стрелец в Милан засега е Алешандре Пато.

Президентът на клуба Силвио Берлускони заяви наскоро, че на тима е нужен голмайстор със силен характер, какъвто звездата на Тотнъм притежава. 27-годишният капитан на националния отбор на България може и да напусне "шпорите" при оферта от един от най-големите клубове в Европа. Евентуален негов трансфер в Милан се подсилва и с възможността за участие в Шампионската лига.

За много кратко време Митко се превърна в един от най-добрите нападатели в Премиършип и заслужено привлече вниманието на водещите клубове в Европа. Най-сериозно името му се спрягаше за Манчестър Юнайтед. Преминаването му на "Олд Трафорд" обаче така и не се осъществи.